Goed Begin

Gepubliceerd op 1 mei 2021 om 09:02

‘Gewoon beginnen!’ was een reactie die ik veel hoorde op mijn idee om een eigen bedrijfje op te zetten. Tot op dat moment had ik altijd in loondienst gewerkt en kon alleen raden wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een onderneming. Het maken van een site, bijhouden van administratie, belastingaangiftes in een oerwoud van regelingen voor de starter en niet onbelangrijk; het binnenhalen van klussen.

In december besloot ik er toch voor te gaan en maakte een afspraak bij de Kamer van Koophandel. Een week later kocht ik voor het eerst in mijn leven een domeinnaam aan en begon aan een website. Marie bleek zo lief een logo voor mij te willen ontwerpen en al vlug waren de eerste visitekaartjes een feit. De stappen volgden elkaar redelijk rap op, tot het moment dat onze prachtige dochter Dana op 6 februari geboren werd. Dat Een Groene Zaak even op een laag pitje kwam te staan was niet meer dan logisch en ik realiseerde mij hoe prettig het is in deze fase van het bedrijfje nog een back-up te hebben; mijn vaste baan bij Odin.

Ondertussen werk ik nu minimaal een dag per week voor mijzelf. Leuke contacten met ondernemers met vergelijkbare werkwijzen en interesses zijn al ontstaan en niet onbelangrijk: de eerste klussen zijn binnen/begonnen! Daarover binnenkort meer.

Stapje voor stapje groeit er zo inderdaad een bedrijfje. Het advies: ‘gewoon beginnen!’ was zo gek dus niet.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.