Het vergroenen van daken is hip and happening. En dat is niet raar. Met een groen dak bufferen we regenwater en verhogen de isolatie van het dak. Tegelijk vergroenen we vierkante meters die normaal onbenut zijn. Zowel sedum- als kruid- bedekte daken geven bloei en daarmee voeding aan belangrijke insecten. In combinatie met zonnepanelen neemt het rendement hiervan ook nog eens toe. Tot slot helpen groendaken bij het zuiveren van lucht door het opnemen van fijnstof.

 

Dat de voordelen van een groendak groot zijn blijkt ook wel uit de subsidieregelingen die veel gemeenten bieden. In sommige gevallen loopt dit op tot wel €30/m2 en is daarmee zeker de moeite van het onderzoeken waard.

 

Een Groene Zaak kan uw dak vergroenen! Hiervoor maak ik gebruik van de producten van Earth Kweek. Dit Utrechtse bedrijf maakt super groene sedum- en kruiden- dak modules. Hiervoor gebruiken zij Portugees kurk voor het maken van de 'tray', gewoven doek uit reststromen en een substraat van compost en gebroken oude dakpannen. Ook is er een volledige biobased versie waarin het doek vervangen is voor schapenwol. Vanzelfsprekend wordt er door Earth Kweek op een biologische manier gewerkt, al is het SKAL-certificeren complex vanwege de gerecyclede grondstoffen in hun producten. Earth Kweek levert drie type groendak-modules, met sedum of bloeiende kruidenplanten. En wie niet kan kiezen kan natuurlijk een mooie mix samenstellen!

Het resultaat is een duurzaam alternatief op de welbekende plastic sedum modules. 

 

Enthousiast geworden? Neem vandaag nog contact op voor een geheel vrijblijvende offerte.