Tuin onderhoud

Bij Een Groene Zaak bent u aan het juiste adres voor (ecologisch) onderhoud van uw tuin. In samenspraak stel ik een onderhoudsplan op.. Van eenmalig achterstallig onderhoud tot een jaar-rond onderhoudsplan, samen vinden wij een passende oplossing voor uw tuin.

Snoeien, bodemverbetering, bemesting, herbeplanting bij uitval, plantverjonging, vijveronderhoud; ik help u met plezier.

Beplantingsplan

Een mooi tuinontwerp valt of staat met een passend beplantingsplan. Welke planten gebruik je waar om de gewenste sfeer in de tuin te bereiken? Naast licht, vocht en bodem-wensen van de plant let ik hierbij op veel elementen. Denk bijvoorbeeld aan bladkleur, bladvorm en de ecologische waarde van de begroeiing in jouw tuin. Maar ook de prachtige winter-silhouetten van sommige uitgebloeide, afgestorven, planten kunnen een goede reden zijn om een plant te kiezen.

Wilt u de plantborders in uw bestaande tuinontwerp nieuw leven inblazen? Of zoekt u een mooi beplantingsplan om uw kakelverse tuinontwerp af te maken? Een Groene Zaak helpt u hier graag bij. 

Vanzelfsprekend kan ik het beplantingsplan ook voor u realiseren. Het inkopen van plantgoed en alle andere benodigdheden zoals compost en mest doe ik bij leveranciers waarvan ik de kwaliteit ken en vertrouw.

Tuin aanleg

U heeft een gaaf plan om uw tuin opnieuw vorm te geven. Misschien bent u zelf aan de tekentafel gaan zitten of heeft u een tuinarchitect in de arm genomen. Bij het aanleggen van een tuin komt alleen best veel kijken. Inkopen van de materialen, grondwerk, straatwerk, timmerwerk... om over de benodigde gereedschappen nog maar te zwijgen. 

Een Groene Zaak helpt u graag bij het aanleggen van uw droomtuin. We beginnen met het uitgebreid doorspreken van het tuinplan. Aan de hand van dit gesprek maak ik een offerte voor u. Zo weet u wat u kunt verwachten. Afhankelijk van het ontwerp en uw wensen leg ik de tuin alleen of in samenwerking met vakkundige collega's voor u aan. U kunt natuurlijk ook zelf mee aan de slag!