Toen ik in 2010 de vraag ‘waar zie jij jezelf in 2030?’ in het jaarboek van mijn middelbare school beantwoorde met ‘zelfvoorzienend’, realiseerde ik mij niet dat dit doel mij daadwerkelijk zou gaan bevangen. Toch was het mijn hele leven al duidelijk dat mijn missie met natuur, duurzaamheid en een gezonde omgang met aarde te maken heeft. Tijdens het behalen van academische titels (BSc Biologie en MSc Organic Agriculture) voelde ik steeds sterker de behoefte om zelf fysiek bij te dragen en hier niet alleen theoretisch over na te denken. Onze eerste biologische moestuin werd een feit, maar al vlug wilde ik groter. De afgelopen jaren werkte ik met hoveniers, tuinderijen, boomverzorgers, plantkwekers, zelfvoorzienende boerderijen, permacultuurprojecten en in particuliere tuinen.

 

 

In 2020 besloot ik een eigen bedrijf op te richten. Graag wilde ik de werkzaamheden die ik jaren als vrijwilliger had gedaan voor diverse eco/permacultuur projecten als zelfstandig ondernemer aanbieden. In eerste instantie dacht ik vooral aan biologisch landbouw consulent. Ondersteunen en adviseren bij tuinderijen en permacultuur projecten.
Al vrij vlot echter kwamen de particuliere tuinen op mijn pad die ook wel een dosis vergroening konden gebruiken en waar de tuin eigenaren erg blij waren met mijn werk en kennis. In het hovenierswerk vond ik zo veel plezier, het creëren en onderhouden van een mooie plek, dat ik mij hier sinds 2022 echt helemaal op toeleg. Op dit moment is de aanleg en het onderhouden van ecologische tuinen waar ik mij fulltime mee bezig houd. Ook maak ik ontwerpen voor nieuw aan te leggen tuinen. Daarnaast kweek ik op kleine schaal plantgoed (vaste en een/tweejarige planten) die ik vervolgens gebruik in de tuinen waar ik kom. 

Mijn hovenierskennis heb ik dus niet van een opleiding maar door zelfstudie en veel samenwerken met zeer vakbekwame hoveniers. Ook volg ik met regelmaat zelfstudies en bijscholingen om meer te leren over specifieke onderwerpen. 

Sinds oktober 2020 woon ik met mijn partner Sephora op de Utrechtse Heuvelrug, in Doorn. Wij hebben een dochter (Dana) en zoon (Auren) van 2 en 0 jaar oud.